Yritysvastuu

Teetätimme vuoden 2019 alussa riippumattomilla ulkopuolisilla yritysvastuun asiantuntijoilla yleisen yritysvastuukartoituksen toiminnastamme. Kartoitus kattoi yritysvastuun kaikki osa-alueet (taloudellinen, sosiaalinen ja ympäristövastuu). Asiantuntijat nostivat esiin toimintamme vahvan arvopohjan, jo olemassa olevat monet vastuulliset toimintatapamme ja yrityksen omistajien sitoutumisen vastuullisuuden kehittämiseen. Tälle pohjalle haluamme rakentaa entistä vahvempaa ja vastuullisempaa toimintaamme.

Partnerline panostaa vastuullisuuteen ja kestävyyteen. Kannamme vastuumme toimintamme vaikutuksista ihmisiin, ympäristöön ja yhteiskuntaan. Haluamme kuulua alamme vastuullisiin edelläkävijöihin.

Tiedämme, että toimialaamme varjostaa harmaa talous. Meille on tärkeää, että hoidamme yhteiskunnalliset velvoitteemme ja samaa odotamme myös kaikilta alihankkijoiltamme.

Arvostamme työntekijöitämme ja haluamme tarjota heille turvallisen ja parhaan mahdollisen työpaikan. Panostamme työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin. Säntillinen palkanmaksu on itsestäänselvyys. Meille on tärkeää, että myös hankintaketjuissamme olevat toimijat kohtelevat hyvin heidän omia työntekijöitään.

Toimintaamme ohjaavat kiertotalous ja käytettävien materiaalien kotimaisuus. Kiertotaloudella haluamme rakentaa ja parantaa yhteiskuntaa ja ympäristöä. Vanhojen materiaalien uudelleenkäyttö ja pitkäikäiset ratkaisut ovat ympäristöstä huolehtimista. Asiakkaillemme ehdotamme aina pitkäikäisiä, kestäviä ratkaisuja ja kieltäydymme tekemästä lyhytkestoisia pikaratkaisuja. Suosimme materiaalien uusiokäyttöä. Kaikki tämä hyödyttää niin asiakkaitamme kuin ympäristöäkin.

Hyödynnämme käyttökelpoisia alkuperäisiä kivetyksiä aina kun mahdollista. Kun uusia kivetyksiä tarvitaan, suosimme kotimaisia materiaaleja muun muassa lyhyen ja siten hallittavamman hankintaketjun vuoksi. Jätelainsäädäntö edellyttää rakennus- ja purkujätteen keräämistä ja hyödyntämistä, joten lajittelemme vanhat kivetykset uusiokäytettäviksi tienpohjiin. Uuden asfaltoinnin sijaan pyrimme ensisijaisesti pidentämään asfaltin käyttöikää bitumoinnilla. Käytetty asfaltti viedään asfaltinuusioasemalle. Viherympäristöjä rakennettaessa tavoitteena on vedensäästö: vähennämme kastelun tarvetta esimerkiksi kastelukiteillä ja katteella. Käytämme suomalaisia sääolosuhteita parhaiten kestäviä kotimaisia taimia niin paljon, kuin mahdollista.

Arvot

Yrityksen arvot ovat laatu, luottamus, kumppanuus sekä kehittyminen. Laadukas työnjälki on meille kunnia-asia. Vahva luottamus omaan henkilökuntaan ja työntekijöidemme ammattitaitoon vahvistaa yrityksen toimintakulttuuria. Koemme, että pitkät asiakassuhteet ja kumppanuudet vahvistavat vastuullista toimintaa. Muuttuvassa maailmassa on jatkuvasti seurattava niin alan kuin yhteiskunnankin kehitystä. Edelläkävijänä haluamme pysyä kehityksen kärjessä.

Risut ja ruusut -ilmoituskanava: Jos olet havainnut epäkohtia yrityksemme tai yhteistyökumppaneidemme toiminnassa, arvostaisimme yhteydenottoasi asiassa. Se auttaisi meitä puuttumaan mahdollisiin ongelmiin. Laita vapaamuotoista viestiä luottamuksella toimitusjohtajallemme Pauliinalle (pauliina@partnerline.fi). Toki kuulemme mieluusti siitäkin, jos olemme mielestäsi onnistuneet jossain mallikkaasti.